info@pointer-it.si
07 / 81 49 800
07 / 81 49 801

E-RAČUNI

Modul E-računi s fakturiranjem je del modula skladiščno materialno poslovanje. V tem modulu skladišče nudi možnost priprave in izpisov računov, predračunov, avansnih računov, dobavnic…

Najprej si morate na vaši banki urediti določeno dokumentacijo, ki vam omogoča pošiljanje in prejemanje e-računov. Ko imate to urejeno, lahko preverite na vaši spletni banki ali prokliku če je že omogočeno pošiljanje e-računov.

Kreiranje in pošiljanje e-računa je zelo enostavno. Vi samo kreirate normalen račun, potem pa ga samo spremenite v e-račun, uvozite v vašo banko in pošljete. V navodilih imate opisano za sistem Bankart in za SKB banko. Prihranek je na času in tudi denarju, ker ni tiskanja, ne potrebujete kuverte in ni vam pismo potrebno odnesti na pošto.

Lahko pa e-račune tudi uvažate. Če podjetje od katerega kupujete artikle pošilja e-račune, ste prihranili še veliko časa, ker vam ni potrebno artikle na prejemnem listu vnašati ročno. Vse se naredi z uvozom e-računa. Šifre artiklov je potrebno samo prvič uskladiti, potem pa zadeva deluje samodejno.

 

Pogosta vprašanja in odgovori na modul e-računi :

 • Koliko me stane pošiljenje e-računa?

  To je odvisno od vaše banke. Vsekakor pa je cenejše kot pošiljenje preko pošte.

 • Za katere banke je prilagojen modul E-Računi?

  Prilagojen je za vse banke. Ker nimajo vse banke enake nastavitve, jih program sam prebere iz nastavitev vašega poslovnega subjekta.

 • Lahko pošljam E-račune tudi drugim podjetjem čeprav niso del javne uprave?

  Lahko. Vendar je prej potrebno preveriti, če podjetje kateremu želite poslali e-račun to omogoča.

 • Kaj pa če ne vem vseh podatkov o podjetju kateremu želim poslati E-račun?

  V nastavitvah smo vam dodali gumb, ki preveri in po potrebi tudi spremeni vse potrebne podatke o prejemniku e-računa. Najbolje je, da podjetje vnesete preko registra davčnih zavezancev ali preko registra transakcijskih računov ,da bodo vsi podatki pravi.”]

 

Modul E-RAČUNI je vključen v paketih S, M, L in XL. Za ceno preverite na strani CENIK!